REVIEW: Το νέο Album των Muse: The 2nd Law (Videos)

Το 6ο Album του καλύτερου Βρετανικού συγκροτήματος των τελευταίων χρόνων, Muse με όνομα The 2nd Law, κυκλοφόρησε εδώ και 2 ημέρες

Το thessnea το άκουσε και γράφει την κριτική του για ένα δίσκο που ξεφεύγει από την "πεπατημένη" του συγκροτήματος και τολμά να διαφέρει ευχάριστα, αγγίζοντας πολλές μουσικές επιρροές, στις οποίες δεν μας είχε συνηθίσει.

Όπως δήλωσε και ο μπασίστας του συγκροτήματος άλλωστε πριν την κυκλοφορία του, αυτή τη φορά ήθελαν να δημιουργήσουν κάτι "ριζικά διαφορετικό"... Εμάς πάντως, δεν μας απογοήτευσαν! (και πάλι)
Ο 6ος τους δίσκος, χωρίς φυσικά να μετράμε τα 4 Live CDs τους και τα Singles που βγαίνουν πριν κάθε album, φέρει το όνομα The 2nd Law, το οποίο αναφέρεται στον 2ο νόμο της Θερμοδυναμικής. Και αν αναρωτιέστε που κολλάει αυτό, διαβάστε τους στίχους του ομώνυμου τραγουδιού The 2nd Law: Unsustainable και θα καταλάβετε το σκεπτικό τους..
"All natural and technological processes proceed in such a way that the availability of the remaining energy decreases. In all energy exchanges, if no energy enters or leaves an isolated system, the entropy of that system increases. Energy continuously flows from being concentrated, to becoming dispersed, spread out, wasted and useless. New energy cannot be created and high grade energy is being destroyed. An economy based on endless growth is...Unsustainable"



Το νέο τους album διαφέρει αρκετά από τα προηγούμενα, κρατώντας πάντα το γενικό ύφος της μπάντας. Ορχηστρικά κομμάτια (1ο τραγούδι του δίσκου: Supremacy), κλασικοί ήχοι Muse με φοβερά μπάσα και μελωδίες, άλλα ήρεμα και άλλα φτιαγμένα για να κάνουν τα τζάμια του σπιτιού σας να τρίζουν.

Υπάρχουν όμως αυτή τη φορά και πολλές εναλλαγές στα είδη τραγουδιών. Όταν είχαμε πρωτοακούσει ότι θα είχαν επιρροές από την Dubstep, η αλήθεια είναι ότι είχαμε απογοητευτεί, όμως με κάποιο τρόπο κατάφεραν να το κάνουν να δουλέψει. Και να δουλέψει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...

Εκτός του Unsustainable, ένα από τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου έχει ακούσματα Dubstep, όμως με τρόπο ώστε να κρατάει μόνο τα καλά του είδους και να αφήνει στην άκρη τις υπερβολές.
Το Follow me



Για την επιρροή τους από τα 80ies και τη θέληση τους να γράψουν ένα νοσταλγικό funky κομμάτι, μας είχε μιλήσει ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Matt Bellamy εδώ και καιρό. Το αποτέλεσμα είναι ένας πολύ up beat ήχος, ειδικά για τα δεδομένα των Muse, στο τραγούδι Panic Station, με εμφανείς επιρροές απ' τους Queen και ένα αποτέλεσμα εκπληκτικό...

(είναι αδύνατο να μη σας φτιάξει τη διάθεση αυτό το κομμάτι!)


Από εκεί και πέρα, μεγάλη εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι σε δύο κομμάτια, για πρώτη φορά σε δίσκο τους τραγουδάει ο μπασίστας Christopher Wolstenholme! Αν και το πρώτο, το Save me μας φάνηκε αρκετά γνώριμο και αδιάφορο, το δεύτερο Liquid State μας έδειξε ότι δεν το έκαναν μόνο για να το κάνουν και η φωνή του Chris είναι εκτός από πολύ ταιριαστή με τη μελωδία και αρκετά καλή! Φυσικά το γνωρίζαμε μιας και σε πολλά τραγούδια τους κάνει τα Vocals ή τη δεύτερη φωνή, όμως πρώτη φορά τον ακούμε σε ένα τραγούδι μόνο του και τα κατάφερε περίφημα. Το τραγούδι βέβαια ξεχωρίζει και για τη metal χροιά του...



Όλα τα τραγούδια του νέου Album είναι τα εξής:
  1. Supremacy – 4:55
  2. Madness – 4:39
  3. Panic Station – 3:03
  4. Prelude – 1:03
  5. Survival – 4:17
  6. Follow Me – 3:51
  7. Animals – 4:23
  8. Explorers – 5:48
  9. Big Freeze – 4:41
  10. Save Me – 5:09
  11. Liquid State – 3:03
  12. The 2nd Law: Unsustainable – 3:48
  13. The 2nd Law: Isolated System – 4:59
Θα μπορούσαμε να πούμε κάτι για όλα τα τραγούδια του δίσκου.. Τα Madness και Survival (official τραγούδι των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου) τα γνωρίζαμε νωρίτερα. Το The 2nd Law: Isolated System μας θυμίζει house μουσική και δε θα παραξενευτούμε αν κάποιος DJ το επιλέξει για τα clubs του χειμώνα, όμως καλύτερα να σταματήσουμε εδώ, αφού έχουμε καλύψει όλο το φάσμα της διαφορετικότητας του δίσκου.

Οι Muse πήραν αρκετά ρίσκα με την κυκλοφορία του, όμως εμάς (για ακόμη μια φορά) δεν μας απογοήτευσαν. Αν αναλογιστούμε ότι βρισκόμαστε πλέον 13 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου, Showbiz και ακόμη μπορούν να βγάζουν albums με τόσο πολλά δυνατά κομμάτια, τότε σίγουρα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια!

ΥΓ: Η χειμερινή τους περιοδεία άρχισε! Αν σκοπεύετε να πάτε κάπου στην Ευρώπη αυτό τον χειμώνα, προσπαθήστε να βολέψει να δείτε μια από τις συναυλίες τους.. Αν προλάβετε φυσικά να βρείτε εισιτήριο για μια από τις καλύτερες Live Bands παγκοσμίως!
thessnea.blogspot.com