Χάθηκε γραπτό των πανελλαδικών....

TRAGIC!!!
Εξαφανίστηκε γραπτό υποψήφιας των πανελλαδικών εξετάσεων. Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας. Τι προβλέπει ο νόμος για τέτοιες περιπτώσεις...

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στο 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, που λειτουργεί ως βαθμολογικό κέντρο, καθώς εξαφανίστηκε γραπτό των πανελλαδικών εξετάσεων.
Σύμφωνα με το alfavita.gr, το γραπτό ανήκει σε υποψήφια θεωρητικής κατεύθυνσης του λεκανοπεδίου Αττικής και φέρεται να χάθηκε στο διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στη διόρθωσή του από τον πρώτο και τον δεύτερο βαθμολογητή.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για γραπτό του μαθήματος "Λογοτεχνία Κατεύθυνσης".
Η μυστηριώδης εξαφάνιση του γραπτού έγινε αντιληπτή την περασμένη Πέμπτη και από τότε όλο το βαθμολογικό είναι άνω-κάτω.
Όταν το γραπτό χάθηκε είχε ήδη αξιολογηθεί από τον πρώτο βαθμολογητή και βρισκόταν εν αναμονή της αξιολόγησής του και από το δεύτερο.
Ήδη έχει ενημερωθεί το υπουργείο Παιδείας και το περιστατικό ερευνούν οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές
Αστυνομικοί και εισαγγελέας βρέθηκαν στο βαθμολογικό κέντρο και πήραν καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους, αλλά και δακτυλικά αποτυπώματα.
Η αναστάτωση που επικρατεί στο βαθμολογικό κέντρο είναι μεγάλη, καθώς παρά τις έρευνες, οι βαθμολογητές δεν έχουν καταφέρει να βρουν το χαμένο γραπτό.
Τι προβλέπει ο νόμος
Αν και δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία για την αντιμετωπιση τέτοιων περιστατικών, η σχετική πρόβλεψη από τη νομοθεσία υπάρχει.
Σύμφωνα με αυτήν, φυσικά και δε μπορούν να ξαναγίνουν πανελλαδικές για ένα γραπτό. Ταυτόχρονα, όμως, και ο υποψήφιος δε μπορεί να αδικηθεί.
Το γραπτό του προβλέπεται να βαθμολογηθεί με το μέσο όρο της βαθμολογίας που συγκέντρωσε στα υπόλοιπα μαθήματα των πανελλαδικών